Galaţi: Municipalitatea alocă 450.000 lei pentru organizarea galei în care boxează Cristian Ciocan

Primăria Galaţi va aloca 450.000 lei pentru organizarea galei de box în care pugilistul Cristian Ciocan îşi va apăra centura de campion european la categoria grea, versiunea WBO, pentru a doua oară la patinoarul artificial din municipiu.

Societatea edilitară Gospodărire Urbană a fost desemnată, luni, să organizeze gala de box, să adopte toate măsurile care sunt necesare, să încaseze veniturile provenite din publicitate şi din alte surse şi să efectueze toate cheltuielile necesare, conform bugetului estimativ.

Gospodărire Urbană va trebui să ţină evidenţa încasărilor şi plăţilor şi să prezinte primarului Marius Stan, la sfârşitul galei, un raport amănunţit privind veniturile încasate şi cheltuielile efectuate. Dacă veniturile încasate cu ocazia organizării evenimentului sunt mai mari decât cheltuielile efectuate în scopul organizării galei de box, sumele încasate suplimentar vor fi atrase la bugetul local. Dacă veniturile încasate vor fi mai mici, municipalitatea gălăţeană va achita diferenţa.

Cristian Ciocan, originar din comuna gălăţeană Pechea de unde a plecat şi campionul mondial Lucian Bute, îl va întâlni pe norvegianul Leif Larsson, stabilit în Spania. Larsson, fost jucător de fotbal american, are în palmares 18 meciuri ca profesionist, dintre care 17 victorii, 14 prin KO şi un meci pierdut. Eşecul a fost înregistrat la ultimul lui meci, în luna martie, când a pierdut la puncte după 12 reprize în faţa cubanezului Odlanier Solis, în joc fiind centura intercontinentală, versiunea IBF.

Pugilistul gălăţean are la activ 16 meciuri, dintre care 13 victorii şi trei înfrângeri, în ultimul meci apărându-şi centura de campion european al categoriei grea, versiunea WBO, în faţa ucraineanului Oleksiy Mazikin, pe care l-a învins prin abandon în luna februarie, tot la patinoarul artificial din Galaţi.

La gala din 23 august vor debuta în boxul profesionist şi cei doi fii ai campionului gălăţean Vasile Lehăduş, care în urmă cu 21 de ani a fost înjunghiat mortal în timp ce încerca să salveze o femeie de agresiunea concubinului acesteia. Cei doi, Octavian, de 28 ani şi Adrian, de 26 ani, stabiliţi în Emiratele Arabe Unite, la Dubai, se antrenează la clubul german EC Boxing, unde este legitimat Cristian Ciocan.

Gala de box, la care se speră să fie prezenţi 3.500 de spectatori, va fi transmisă în direct la Pro TV şi în Europa.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.