Parchetul a finalizat actul de acuzare în cazul atletului paralimpic Oscar Pistorius

Parchetul sud-african a anunţat marţi că a finalizat actul de acuzare împotriva atletului paralimpic Oscar Pistorius, cercetat pentru uciderea prietenei sale, informează AFP.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Bulelwa Makele, a precizat că documentul cuprinde „o lungă listă cu capete de acuzare” şi urmează să fie făcut public pe 19 august.

Multiplul campion paralimpic urmează să compară la data respectivă – la care victima sa, top-modelul Reeva Steenkamp ar fi urmat să împlinească 30 de ani – pentru o nouă audiere în cadrul procedurilor prealabile deschiderii unui proces, care ar putea debuta la începutul anului viitor.

În vârstă de 26 ani, Oscar Pistorius este acuzat că a împuşcat-o de mai multe ori pe prietena sa, prin uşa toaletei vilei sale din Pretoria, în noaptea de 13 spre 14 februarie.

Atletul nu a negat niciodată că a ucis-o pe Reeva Steenkamp, însă a afirmat încă din prima zi că a confundat-o cu un hoţ. Apărat de „tenorii” baroului sud-african, Pistorius a obţinut foarte repede eliberarea pe cauţiune, avocaţii săi demontând metodic primele elemente furnizate de acuzare.

În cursul audierilor preliminare din luna februarie, Parchetul a încercat să demonstreze că Pistorius ştia perfect cine era victima sa, iar gloanţele au fost trase în urma unei dispute pe care cuplul a avut-o în seara respectivă.

Oscar Pistorius a dobândit celebritatea mondială cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra, din vara anului trecut, când a devenit primul atlet cu handicap care a participat într-o cursă alături de sportivi valizi, concurând cu ajutorul protezelor sale de carbon semânând cu labele de felină, care i-au adus supranumele de „Blade Runner”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.