Percheziţii în judeţul Iaşi la suspecţi de evaziune fiscală; prejudiciul – 13.000.000 lei

0

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Iaşi efectuează, marţi, 13 august, 16 percheziţii în localităţile Ciurea şi Grajduri la persoane suspectate de evaziune fiscală, precum şi la sediul unei societăţi comerciale, precizează Poliţia Română.

 În urma acestor activităţi s-a creat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 13.000.000 de lei.

„În fapt, în perioada 2010 – 2012, 15 persoane sunt suspectate că ar fi înregistrat în actele contabile cheltuieli care au avut la bază operaţiuni fictive cu scopul de a diminua masa impozabilă şi a compensa TVA-ul”, informează IGPR într-un comunicat.

În cauze au fost întocmite 10 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Percheziţiile sunt efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Iaşi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică, al luptătorilor SAS şi al jandarmilor, în total fiind angrenate în acţiune peste 200 de forţe.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.