EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Poliţia Capitalei: Furturile de maşini au scăzut cu 30% în primele cinci luni

0

Furturile de maşini au scăzut cu 30% în primele cinci luni comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar numărul furturilor din autoturisme s-a diminuat cu 20%, au precizat  oficiali ai Poliţiei Capitalei.

De la începutul anului, la Poliţia Capitalei s-au înregistrat 204 cazuri de furturi de maşini, în scădere faţă de anul trecut, când au fost 295 de infracţiuni de acest tip.

În ceea ce priveşte furturile de componente auto, în prima parte a acestui an s-au înregistrat 233 de cazuri de furturi de plăcuţe de înmatriculare. În anul 2012, până în luna mai, s-au înregistrat 286 de astfel de cazuri.

Astfel de fapte comise de hoţii specializaţi pe furturi din auto au scăzut în acest an cu aproape 19%.

Hoţii au mai furat din maşini casetofoane – 466 de cazuri în acest an şi 696 de obiecte sustrase în 2012 – dar şi alte componente aflate în dotarea autoturismelor, în total aproape 2.000 de bunuri furate anul trecut şi peste 1.600 în acest an.

Poliţiştii DGPMB au continuat, începând cu 8 august, campania de prevenire a infracţiunilor de furturi de maşini şi de componente auto în Capitală.

Astfel, oamenii legii au desfăşurat activităţi preventive în parcarea unui mall din Bucureşti.

„Acţiunea poliţiştilor bucureşteni reia campania din anul 2012, intitulată ‘Ia-ţi maşina cu tine!’, în vederea prevenirii infracţiunilor de furt de auto şi de componente auto. Poliţiştii bucureşteni din cadrul Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu Serviciul de Ordine Publică – DGPMB şi cu poliţiştii din cadrul Secţiei 22, i-au consiliat pe cetăţeni cu privire la măsurile de siguranţă necesare pentru protejarea bunurilor pe care le au în proprietate. Precizăm că activităţile Poliţiei Capitalei desfăşurate pe linia combaterii furturilor de/din auto au condus la scăderea semnificativă a numărului infracţiunilor de acest tip, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012”, informează Poliţia Capitalei într-un comunicat remis luni.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă populaţiei să nu parcheze maşina în locurile izolate şi slab luminate, să-şi asigure autoturismul cu sisteme mecanice antifurt, să folosească sistemul antifurt mecanic montat pe încuietorile uşilor, să folosească sistemul antifurt mecanic prin blocarea volanului cu una din pedale.

De asemenea, oamenii legii îi mai sfătuiesc pe şoferi să monteze sisteme de alarmă cu avertizare acustică şi luminoasă, să nu păstreze dublura cheilor de contact în torpedou, pe timp de noapte să aleagă parcările bine luminate, să nu lase obiecte personale şi alte înscrisuri în autoturism, să marcheze componentele auto care pot fi demontate uşor, să nu dea cheile maşinii unor potenţiali cumpărători pentru testare, chiar dacă par de bună credinţă, şi să nu lase cheile în contact în momentul în care părăsesc autoturismul chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.