Prinţul Friso al Olandei, în comă de anul trecut, a decedat

Prinţul Johan Friso, fratele mai mic al Regelui Willem-Alexander al Olandei, aflat în comă din februarie 2012, a decedat, a anunţat luni familia regală, transmit agenţiile internaţionale de presă.

‘Prinţul Friso a decedat în urma complicaţiilor apărute ca urmare a lipsei de oxigenare a creierului după accidentul de ski’ pe care l-a avut în urmă cu un an, se arată într-un comunicat al guvernului de la Haga, citat de Reuters.

Prinţul, în vârstă de 44 de ani, a fost prins într-o avalanşă în timp ce schia pe o pistă din Lech, Austria. El a fost iniţial tratat într-un spital din Londra de unde a fost transferat la Haga în urmă cu o lună.

Potrivit AP, casa regală a anunţat într-un comunicat că, după accident, prinţul Friso s-a aflat într-o stare de ‘minimă conştienţă’. El a murit luni la Palatul Huis ten Bosch.

Skior experimentat, Johan Friso a fost prins într-o avalanşă pe 17 februarie 2012, la Lech, în vestul Austriei, pe când schia împreună cu un prieten pe o pistă nesemnalizată, în condiţiile în care riscul de avalanşă era de patru pe o scară de cinci.

El a rămas îngropat în zăpadă timp de 20 de minute înainte de a fi scos de salvamari. Aflat iniţial în comă, Friso a dat ulterior ‘semne de minimă conştienţă’, începând din luna noiembrie, dar starea sa nu s-a mai ameliorat de atunci, potrivit serviciului de presă al casei regale olandeze.

Pe 9 iulie prinţul Friso a fost transferat de la spitalul Wellington din Londra, unde era internat, la Palatul Regal din Haga, reşedinţa mamei sale Beatrix, unde era îngrijit de o echipă medicală.

Friso, care trăia la Londra, nu mai era oficial membru al Casei Regale, după ce guvernul olandez nu a autorizat căsătoria sa, în 2004, cu Mabel Wisse Smit, cu care are doi copii, Luana şi Zaria. El şi-a păstrat totuşi rangul de conte de Orange-Nassau cu titlu personal.

Prinţul Friso s-a născut pe 25 septembrie 1968 la Utrecht (Olanda).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.