SUA: Un complex hotelier, înghiţit parţial de o gaură imensă

Formarea unei găuri în pământ cu un diametru de 18 metri a antrenat, în cursul nopţii de duminică spre luni, prăbuşirea parţială a unui complex hotelier în apropiere de Disney World, în statul american Florida /sud/, fără să provoace răniţi, s-a aflat de pe lângă autorităţi, relatează AFP.

”Duminică, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, pompierii au fost informaţi în legătură cu formarea unei găuri cu un diametru de 18 metri şi cu o adâncime de 4,5 metri care a zguduit trei clădiri ale complexului” Summer Bay, din Clermont, în Florida, a declarat pentru AFP Kelly LaFollette, purtătoare de cuvânt a comitatului Lake, unde a avut loc incidentul.

”Aproximativ 30 % dintr-o clădire cu trei etaje s-a prăbuşit către ora 3,00 /7,00 GMT, luni/”, a adăugat dna LaFollette.

Imediat ce-au sosit pompierii, 36 de turişti prezenţi în clădire au fost evacuaţi şi nici unul dintre ei n-a fost rănit.

Clienţi ai hotelului au povestit pentru televiziunea locală WFTV că au auzit trosnituri şi au văzut cum se sparg geamurile când erau evacuaţi. ”Cineva a trebuit să sară pe o fereastră, deoarece tocul uşii de la camera sa s-a prăbuşit. Împreună cu soţia şi copilul lor, ei au fost nevoiţi să sară pe fereastră ca să se salveze”, a relatat Maggie Ghamry, care a asistat la scena respectivă.

AFP precizează că, în luna martie, un locuitor de la periferia oraşului Tampa a fost efectiv înghiţit de o gaură uriaşă care s-a deschis brusc sub amplasamentul dormitorului său. Căutările au fost abandonate după câteva zile de către autorităţi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.