Calităţi ale antreprenorilor de succes

Cu zece ani în urmă, am ajutat câţiva antreprenori să-şi ducă la indeplinire ideile lor de afacere. Mulţi dintre elevii mei şi-au aplicat ideile în interiorul unor companii puternice sau s-au trezit că erau deodată pe val. De multe ori m-am întrebat, ce diferenţiază antreprenorii de succes de colegii lor de breaslă. Sunt câteva calităţi pe care aceştia le au? Aşa cred.

Dar, de asemenea, este foarte important să recunoaştem că sincronizarea, norocul şi faptul de a fi omul potrivit la locul potrivit joacă un rol mare în multe poveşti de succes, scrie Stephen Key (autor, co-fondator al unei companii care educă antreprenorii şi îi învaţă să-şi pună în practică ideile), pe www.entrepreneur.com.

Zeci de ani de experienţă personală şi mentorat m-au învăţat că antreprenorii de succes întrunesc aceste cinci calităţi:

 

O pasiune neclintită

 Sfatul de a face ceea ce-ţi place a devenit un clişeu. Toată lumea spune: „Găseşte-ţi pasiunea!”. Dar acest lucru este mai uşor de zis decât de făcut. A fi un antreprenor necesită să ai antrenament şi dăruire. Dacă eşti ambivalent sau puţin entuziasmat de produsul sau serviciile tale, acest lucru nu te va susţine să construieşti o afacere de succes pe termen lung. Însă, dacă aţi descoperit ceva care, într-adevăr, vă place suficient încât să-l împărtăşiţi cu alţii, această dragoste vă va alimenta şi vă va oferi un scop.

 

 Mintea deschisă

 Cei mai de succes antreprenori nu uită niciodată cât de mult pot învăţa unii de la alţii. Ei cer sfaturi, sunt flexibili. Ei atrag cele mai bune practici din jurul lor ca un magnet. Teama de eşec nu face parte din vocabularul unui antreprenor.

 

Dorinţa de a fi un expert

 Antreprenorilor le plac provocările. În caz contrar, ei ar fi ales o altă linie de muncă. Dar la fel de interesant este faptul că ei cunosc beneficiile imense de a rămâne în aceeaşi industrie pentru un timp. Când petreci ani în aceeaşi industrie înveţi istoria sa. Apoi, se construiesc relaţii care vă vor sprijini în eforturile viitoare, mai ales atunci când vremurile sunt dificile.  Aceste relaţii trebuie preţuite.

 

 Abordare orientată spre viitor

 Antreprenorii de succes gândesc mereu în avans. Ei se pot abate de la „foaia de parcurs”, dar acest lucru este bun atâta timp cât au o alta în minte. Având un set clar stabilit de reguli, aceasta vă va ajuta să nu vă blocaţi niciodată. Obiectivele dumneavoastră pot fi într-o continuă evoluţie, dar trebuie să ştii exact unde vrei să mergi, căci altfel sunt şanse de a nu ajunge nicăieri.

 

 Un flux constant de idei

 Având un proiect care merge bine, este un pas foarte mare. Antreprenorii mereu se întreabă „Ce urmează?”. Ei înţeleg că a fi un antreprenor de succes e mai degrabă un stil de viaţă ales, nu o destinaţie.

Traducere: Ecaterina Pop

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.