Criză demografică: Rusia închide peste 700 de şcoli

Rusia va închide anul acesta peste 700 de şcoli din cauza problemelor demografice, a anunţat miercuri şeful serviciilor sanitare ruse, Ghenadi Onişcenko, relatează AFP.

‘Ne aşteptăm la închiderea a 733 de şcoli, din care 464 în Rusia centrală. Înţelegeţi de ce: nu sunt copii’, a declarat Onişcenko, citat de agenţia Interfax.

Circa 44.000 de şcoli îşi vor deschide porţile în Rusia la 1 septembrie, începutul noului an şcolar, pentru a primi 13 milioane de elevi, potrivit aceleiaşi surse.

Rusia, care numără în prezent peste 143 de milioane de locuitori, a pierdut mai mult de cinci milioane de locuitori după căderea URSS, în 1991, iar studiile publicate în ultimii ani previzionează un declin demografic important.

Un raport al companiei americane de rating Standard & Poor’s, publicat în februarie 2011, estimează că Rusia ar mai putea pierde încă 24 de milioane de locuitori până în 2050.

După prăbuşirea Uniunii Sovietice, ţara a căzut într-un cerc vicios demografic, deteriorarea condiţiilor de viaţă ducând la o creştere a mortalităţii, însoţită de o criză a natalităţii.

Aceste studii prevăd că scăderea numărului de persoane aflate la vârsta procreării se va accelera în deceniile 2010 şi 2020.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.