EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Explozie la bordul unui submarin militar indian la Mumbay

0

O explozie s-a produs miercuri dimineaţă, 14 august, la bordul unui submarin militar indian, INS Shindhu Rakshak, pe chei la Mumbai /coasta de vest/, provocând un incendiu în timp ce 18 persoane se aflau la bord, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei.

„Cauza exploziei este necunoscută”, a declarat purtătorul de cuvânt Narendra Kumar Vispute, adăugând că echipele de intervenţie căutau cele 18 persoane aflate la bord.

Televiziunea NDTV a difuzat imagini neclare ale unei explozii puternice, la scurt timp după miezul nopţii, cu cerul cuprins de flăcări deasupra şantierului naval.

Scafandri au fost trimişi pentru a-i găsi pe oamenii ce lipseau la apel după ce focul a fost stins, a adăugat purtătorul de cuvânt. „Nu avem victime confirmate pentru moment”.

INS Sindhu Rakshak, abia renovat şi modernizat în Rusia, s-a scufundat parţial şi „numai o porţiune /a vasului/ a rămas vizibilă la suprafaţă”, potrivit unui comunicat al armatei.

Accidentul a avut loc la câteva zile după anunţul lansării primului portavion proiectat şi construit în India şi începerea testelor pentru primul submarin nuclear indian.

New Delhi investeşte miliarde de dolari în modernizarea echipamentului militar, dintre care o mare parte datează din perioada Uniunii Sovietice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.