HG privind declararea zilei de 16 august ca liberă, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei de 16 august zi liberă a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Potrivit HG, pentru salariaţii din sectorul public, 16 august se stabileşte ca zi liberă, urmând ca pentru această zi instituţiile publice să-şi desfăşoare activitatea în regim de program normal pe 24 august sau să prelungească în mod corespunzător timpul de lucru până la 30 septembrie, conform planificărilor stabilite.

De asemenea, se stipulează că prevederile privind acordarea zilei libere pe 16 august nu se aplică la locurile de muncă unde activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, cât şi magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în acea zi şi nici participanţilor în aceste procese şi personalului din cadrul Trezoreriei Statului.

Dispoziţiile hotărârii pot fi aplicate şi angajaţilor din sectorul privat, în măsura în care partenerii sociali stabilesc astfel, se mai arată în HG.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că va fi adoptată o Hotărâre prin care ziua de vineri va fi liberă.

„O să adoptăm astăzi (n.r. miercuri) Hotărârea de Guvern ca vineri să fie zi liberă, care, sigur, se va recupera într-una din sâmbetele următoare. Faptul că oamenii sărbătoresc mâine Sfânta Maria este totuşi o sărbătoare foarte mare nu doar pentru ortodocşi, ci şi pentru catolici, este Ziua Marinei Militare”, a spus Ponta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.