Israelul va construi mii de locuinţe în Cisiordania

Israelul va construi în curând ‘mii’ de locuinţe suplimentare în coloniile din Cisiordania, a afirmat miercuri ministrul locuinţelor, Uri Ariel, cu câteva ore înainte de reluarea negocierilor israeliano-palestiniene, relatează AFP.

‘Vom construi mii de locuinţe în cursul anului următor în Iudeea şi Samaria (Cisiordania). Nimeni nu va dicta acolo unde vom putea construi’, a declarat Uri Ariel, potrivit postului de radio public israelian.

Uri Ariel, membru al partidului de extremă dreaptă ‘Casa evreiască’, care se opune creării unui stat palestinian, a precizat că aceste construcţii vor fi în colonii izolate şi nu numai în blocuri de implantări unde trăiesc majoritatea celor 360.000 de colonişti instalaţi în Cisiordania.

Liderii israelieni intenţionează să anexeze aceste mari blocuri de colonii în cadrul unui acord cu palestinienii, în timp ce coloniile izolate ar putea fi desfiinţate.

Israelul a provocat deja nemulţumirea palestinienilor autorizând construirea a 2.129 de locuinţe în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania ocupată.

După trei ani de blocaj şi peste şase decenii de conflict istoric, negocierile israeliano-palestiniene, care au fost reluate la sfârşitul lunii iulie, la Washington, ar urma să continue la 14 august la Ierusalim, apoi la Ierihon, în Cisiordania.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.