EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

O soluţie legată de legea ANI va fi analizată la finalul proceselor intentate de aleşii declaraţi incompatibili, declară premierul Ponta

0

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la RTV, că o soluţie legată de legea ANI în ceea ce priveşte situaţia incompatibilităţii aleşilor va fi analizată după ce procesele aflate pe rol pe acest tip de speţe se vor finaliza, având în vedere, printre altele, şi faptul că o modificare la zi a actualei legislaţii nu ar aduce noutăţi pentru că orice lege acţionează pentru viitor.

„E o situaţie juridică, pe bună dreptate, am vorbit şi cu parte din primarii mei şi le-am explicat. Proiectul de lege pe care Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ nu rezolva nimic din problema actuală, vorbea pentru viitor. (…) Ceea ce este acum ridică o problemă serioasă. Dacă foarte mulţi primari sunt declaraţi incompatibili ce facem? Facem alegeri sau cum facem? Însă toţi, în acest moment, din câte ştiu, au contestat în instanţă. Vreau să văd ce decid instanţele, pentru că sunt nişte procese în curs. Orice lege dăm nu putem opri procesele în curs. Din câte ştiu, decizii irevocabile nu există. Există câteva decizii în primă instanţă care sunt contradictorii. Unii au câştigat, alţii au pierdut cu ANI. Nu am o situaţie exactă. În primul rând nu sunt o mie, sunt mai puţini”, a arătat premierul.

Victor Ponta a adăugat că la finalul proceselor Ministerul Justiţiei, Agenţia Naţională de Integritate şi Parlamentul vor căuta împreună o soluţie.

„Dar, deocamdată acel proiect de lege despre care s-a vorbit doar rezolvă pentru viitor. Nu există nicio lege care să retroactiveze. Cred că acum, după aceste procese, cam toţi primarii şi consilierii nu mai fac parte din acele consilii”, a mai spus premierul.

Victor Ponta a subliniat că primarii au fost declaraţi incompatibili de ANI nu pentru accesare de fonduri europene şi că acest lucru reprezintă „o mare dezinformare”.

„Nu sunt în Consilii de Administraţie ale unor firme private care accesează fonduri europene. Aici vorbim despre acele Regii deţinute sută la sută de către primărie sau consiliu judeţean. Toată lumea, în mod clar, asta va fi discuţia, aşteptăm să vedem dacă câştigă în instanţă. (…) În acest moment, repet, din informaţiile pe care le am, s-au dat nişte hotărâri – unii au câştigat alţii au pierdut”, a explicat premierul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.