EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Ponta: În septembrie trimitem Parlamentului proiectul privind tăierea pensiilor de serviciu ale magistraţilor condamnaţi

0

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, 13 august, la RTV, că în septembrie Guvernul va depune la Parlament un proiect de lege al Ministerului Justiţiei referitor la tăierea pensiilor de serviciu ale magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie.

„Ministrul Justiţiei m-a anunţat că are proiectul gata, îl trimitem la Parlament, la 1 septembrie. (…) Eu cred, şi provin din rândul magistraţilor, cred că 90 la sută, 95 la sută din judecători, procurori sunt cinstiţi şi îşi fac datoria corect, dar sunt şi unii corupţi. Şi faptul că acum sunt prinşi e foarte bine. Să nu ne facem că nu ştim că cele mai mari nenorociri din această ţară, vorbim de restituirea proprietăţilor (…) sunt hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Să nu ne facem că nu ştim că toate achiziţiile publice durează trei ani de zile, pentru că sunt hotărâri judecătoreşti care se bat cap în cap”, a spus Victor Ponta.

Premierul a subliniat că e în folosul României şi „al magistraţilor corecţi care sunt toţi trataţi la pachet pentru aceşti judecători sau procurori corupţi”, dacă se face „curăţenie în magistratură”.

Victor Ponta a arătat că poate interveni legislativ în privinţa torţionarilor comunişti, pe baza unor constatări ale Parchetului.

„În primul rând, ceea ce a făcut Parchetul General, care a luat acum toate dosarele şi le redeschide şi a promis să le rezolve cât mai repede, e un lucru foarte bun. Aşa am înţeles că a anunţat Parchetul General, că a reluat dosarul lui Vişinescu şi celelalte, să le examineze. În măsura în care, pe baza unor constatări ale Parchetului, pot să intervin legislativ, pentru că altfel nu am voie să tai pensia cuiva, că mă dă in judecată – ştiţi, a spus Curtea Constituţională: nu am voie să mă ating de pensia nimănui – în măsura în care, însă, am un suport de la Parchet, nu mai aştept hotărâri judecătoreşti, imediat prin ordonanţa de urgenţă, dacă nu marii anticomunişti, ăştia de pe la televizor poate făceau un proiect de lege, dar ei sunt anticomunişti din gură, dacă nu, o să fac eu, Guvernul, o ordonanţa şi o să reglementez acest lucru. Am nevoie însă de un singur lucru: de o anumită constatare cu o forţă juridică şi Parchetul General sper să-mi pună la dispoziţie acest lucru. De ce nu s-a făcut în 24 de ani? Asta poate o să ne spună domnul Băsescu pe muntele Găina”, a adăugat Ponta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.