Radu Crăciun (Eureko): Creşterea economică este prea mică pentru a duce la crearea de locuri de muncă

Creşterea economică actuală este prea mică pentru a duce la crearea de locuri de muncă şi la reluarea procesului de convergenţă, a declarat miercuri, Radu Crăciun, director general adjunct al companiei Eureko Pensii.

‘O ţară în stadiul de dezvoltare al României are nevoie de o creştere economică de 3,5-4% ca să se poată recupera decalajele care o separă de statele dezvoltate. Faptul că avem creştere economică este un lucru bun, dar avem nevoie de o creştere economică mult mai sănătoasă’, a spus Crăciun.

El a apreciat că este îngrijorătoare situaţia consumului intern şi a şomajului.

‘Foarte mulţi dintre oamenii care reprezentau clasa de mijloc au rămas fără locuri de muncă şi în momentul de faţă îşi caută locuri de muncă, această categorie socială fiind altădată principalul motor al consumului şi al producţiei. Este bine să se creeze locuri de muncă, dar este important şi câte locuri calificate de muncă se creează, pentru că aceştia sunt oamenii care au salarii mai mari şi pot să inducă şi o creştere economică generată de consum. Pe plan intern, din păcate, dacă ne uităm la şomaj, procesul de restructurare a sectorului bancar, a sectorului financiar în general, a generat foarte mulţi şomeri în zona clasei de mijloc, situaţie care va avea impact şi asupra economiei’, a mai spus responsabilul de investiţii al fondului de pensii Eureko.

Produsul Intern Brut /PIB/ al României a crescut cu 1,7% în primul semestru din 2013, atât pe serie brută, cât şi pe serie ajustată sezonier, comparativ cu primul semestru din 2012, arată datele Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate miercuri.

În al doilea trimestru din 2013, PIB a înregistrat o creştere cu 1,3% pe seria brută şi cu 1,2% pe seria ajustată sezonier, conform primelor estimări ‘semnal’ ale INS.Produsul intern brut în trimestrul II 2013 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I 2013 (date ajustate sezonier).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.