Şeful Guvernului speră ca, până pe 23 august, să fie numit un ministru la Transporturi

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, în deschiderea şedinţei săptămânale de Guvern, că speră ca, până la finele săptămânii viitoare, să fie numit un ministru la Ministerul Transporturilor.

‘Sper ca săptămâna viitoare, cred că pe 23 /august, n.r./, să avem, în sfârşit, un ministru al Transporturilor. Cu CSAT ne-am lămurit: nu ştie domnul preşedinte nimic de rău despre CFR Marfă că dacă ştia spunea la CSAT. Dacă nu a spus la CSAT, publicaţi Hotărârea de Guvern, intrăm în procedură normală şi, în general, cine nu are nimic de spus, nu ştiu de ce vorbeşte. Îmi exprim dorinţa şi speranţa ca un ministru definitiv să preia, de săptămâna viitoare, toate lucrurile de la Transporturi’, a spus Ponta.

În data de 22 iulie, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va lua o decizie definitivă cu privire la propunerea de numire a liberalului Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor pe data de 23 august.

‘Iată care sunt elemente, în primul rând o chestiune de imagine a domnului Silaghi, în al doilea rând, o chestiune de responsabilitate pentru privatizare, care mă fac să continui să reflectez la varianta Silaghi. Vă pot spune că, în mod legal, ministrul interimar al Transporturilor îşi termină mandatul pe 25 august, iar eu anunţ public că voi lua o decizie definitivă – n-am reuşit să schimb opţiunea celor doi (a premierului şi a preşedintelui Senatului – n.r.) – cu privire la domnul Silaghi pe data de 23 august”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a afirmat că simte responsabilitatea desemnării noului ministru al Transporturilor într-un moment în care cea mai mare companie de transport marfă din România urmează să fie privatizată.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.