EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Teodorovici: Lucrăm şi la alte soluţii care vor accelera implementarea proiectelor din domeniul construcţiilor

0

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, le-a prezentat marţi reprezentanţilor constructorilor şi supervizorilor care implementează proiectele finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Transport măsurile luate de Guvern care au impact semnificativ asupra atragerii de fonduri europene şi a discutat cu aceştia despre acţiunile care trebuie întreprinse imediat pentru accelerarea absorbţiei banilor UE prin acest program.

„Măsurile implementate de Guvernul României au dus la deblocarea POS Transport, iar ca urmare România a încasat în anul 2013 peste 360 milioane de euro prin acest program. În acelaşi timp, publicarea recentă a Ghidului care prezintă soluţii şi bune practici în domeniul achiziţiilor publice reprezintă o acţiune a autorităţilor române cu impact semnificativ în gestionarea fondurilor europene, în special în domeniul infrastructurii, document bine primit de agenţii economici. Lucrăm şi la alte soluţii care, odată adoptate, vor accelera implementarea proiectelor din domeniul construcţiilor”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat .

Potrivit sursei citate, în prezent, Ministerul Fondurilor Europene, în colaborare cu alte ministere şi autorităţi din România, depune eforturile necesare pentru reintroducerea în legislaţia naţională a condiţiilor speciale de contract agreate de FIDIC (Federaţia Internaţională a Inginerilor Consultanţi în Domeniul Construcţiilor), cele care vor asigura un set minimal de clauze obligatorii şi un cadru partenerial echitabil pentru toţi cei implicaţi în implementarea, supravegherea sau verificarea proiectelor finanţate din bani publici, inclusiv din fonduri europene.

„Adoptarea acestor clauze minimale în legislaţie va favoriza buna derulare a proiectelor deoarece creează un cadru uniform de înţelegere pentru toţi actorii implicaţi în implementarea contractelor. România a avut în trecut condiţiile speciale de contract agreate de FIDIC transpuse în legislaţia naţională, însă actul normativ care le impunea a fost abrogat în primăvara anului 2009”, a spus Teodorovici.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.