Aproape 56 milioane lei pentru investiţii la spitale din Suceava, Botoşani, Rădăuţi şi Piatra Neamţ

Guvernul a aprobat, miercuri, 14 august, o hotărâre privind investiţiile care urmează să se facă la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la aproape 56.000.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Executivului Hotărârea vizează aprobarea listei cuprinzând patru obiective de investiţii cuprinse în Proiectul privind „Restructurarea şi modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie” din unităţile spitaliceşti, precum şi a caracteristicilor principale şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestora.

Astfel, valorile investiţiilor sunt de 10.574.000 de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, 25.450.000 de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, 8.275.000 de lei pentru Spitalul Municipal Rădăuţi şi de 11.627.000 de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Pe de altă parte, Executivul a aprobat o Hotărâre privind desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş din judeţul Alba.

„Ca urmare a Hotărârii nr. 56/2013 a Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, Guvernul a adoptat prezentul act normativ prin care se desfiinţează Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş. Menţionăm că această unitate sanitară şi-a încheiat activitatea începând cu data 01.04.2011. Componentele bazei materiale ale spitalului achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat, inclusiv stocurile de medicamente şi materiale sanitare se vor prelua de către DSPJ Alba”, arată Guvernul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.