Egipt: Autorităţile instituie stare de urgenţă timp de o lună

Autorităţile din Egipt au anunţat miercuri instituirea stării de urgenţă pentru o lună, după intervenţia forţelor de ordine împotriva simpatizanţilor fostului preşedinte Mohamed Morsi, intervenţie soldată cu sute de morţi şi răniţi, informează agenţiile internaţionale de presă.

Puterea instalată la Cairo de armată după destituirea lui Morsi, la începutul lui iulie, a decretat starea de urgenţă pentru un interval de o lună începând de miercuri de la ora 14.00 GMT.

Anunţul survine în contextul în care intervenţia menită să pună capăt manifestaţiilor în favoarea fostului şef de stat provenit din mişcarea islamistă Fraţii Musulmani s-a soldat, potrivit ultimului bilanţ anunţat de Ministerul Sănătăţii, cu 95 de morţi şi peste 800 de răniţi în diferite provincii ale ţării. Manifestanţii vorbesc despre un bilanţ de 2.200 de morţi şi 10.000 de răniţi, cifre imposibil de confirmat de surse independente. Totodată, potrivit Ministerului de Interne, şase membri ai forţelor de ordine au fost ucişi şi 66 răniţi în intervenţia din două pieţe din capitala Cairo.

Citeste si:  Peste 60 de ore de muncă pe săptămână provoacă probleme mentale

Mişcarea Fraţii Musulmani a făcut cunoscut că între victimele intervenţiei se numără şi fiica de 17 ani a unuia din principalii lideri ai săi. Asmaa Al-Beltagy, al cărei tată, Mohammed Al-Beltagy, este unul dintre puţinii responsabili ai mişcării care nu au fost încă arestaţi, a fost lovită de un glonţ în piept şi unul în spate în timpul asaltului poliţiei asupra pieţei Rabaa Al-Adawiya din Cairo, ocupată de peste o lună de manifestanţi islamişti, a precizat pentru France Presse un purtător de cuvânt al Fraţilor Musulmani.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close