Este posibilă o reducere a taxei de viză pentru cetăţenii din Republica Moldova, declară Cristian David

Ministrul delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Cristian David, a declarat, miercuri seara, la Izvoru Mureşului, că este posibilă o reducere a taxei de viză pentru cetăţenii din Republica Moldova, în concordanţă cu procedurile europene.

‘Este o posibilă reducere a acestei taxe, chiar dacă România este parte a regimului de vize Schengen, ceea ce înseamnă că ne conformăm şi ne aliniem unor standarde privind emiterea acestor vize. (…) Suntem în analiză privind posibilitatea măcar a unor reduceri pentru vizele eliberate cetăţenilor români din Republica Moldova. După o analiză la nivelul ministerului, în concordanţă cu procedurile europene, vom putea să dăm un răspuns’, a explicat ministrul Cristian David.

El a spus că, în contextul întăririi legăturilor dintre România şi românii din afara graniţelor, poate fi luată în considerare o simplificare a procedurilor de acordare de cetăţeniei, subliniind că ‘legătura prin cetăţenie este (…) singura trainică şi solidă, pe care românii din afara graniţelor o pot avea cu România’.

Potrivit legii 21/ 1991, există două căi de obţinere a cetăţeniei române: redobândirea, pentru foştii cetăţeni români, şi acordarea cetăţeniei, pentru cei care nu au avut-o niciodată.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.