Microsoft va lansa update-ul Windows 8.1 pe data de 18 octombrie

O versiune îmbunătăţită a celui mai nou sistem de operare Windows, Windows 8.1, versiune care va reintroduce butonul „Start” solicitat de utilizatori şi de asemenea va veni şi cu unele update-uri, va fi lansată pe piaţă în data de 18 octombrie, a anunţat miercuri Microsoft, transmite AFP.

Windows 8.1 (cunoscut anterior sub numele de cod ‘Blue’) va fi distribuit gratuit pentru cei care utilizează deja Windows 8. Pentru aceştia Microsoft va livra Windows 8.1 sub formă de update gratuit prin intermediului magazinului online Windows Store, iar prima ţară care va beneficia de noul update va fi Noua Zeelandă. O versiune completă Windows 8.1 va fi disponibilă din aceeaşi zi şi în magazine precum şi pe noile computere care vor fi vândute începând cu acea dată.

La finele lui 2012, Microsoft a lansat o nouă versiune a sistemului de exploatare Windows (cea de a opta) destinată adaptării acestui produs vedetă la dispozitivele mobile, o piaţă care în prezent cunoaşte un ritm puternic de creştere dar care este dominată de rivalii Google (Android) şi Apple (iOS).

O schimbare simbolică a Windows 8 a fost eliminarea tradiţionalului ‘start’, prezent de 18 ani la toate versiunile Windows, înlocuit cu un ecran iniţial cuprinzând iconuri pentru diferite funcţii, adaptate la ecranele tactile ale tabletelor şi smartphone-urilor.

În pofida noutăţilor sale, Windows 8 nu a reuşit să capteze interesul consumatorilor în condiţiile în care în primul trimestru al acestui an vânzările mondiale de calculatoare personale au înregistrat o scădere record de 14%. De asemenea, performanţele înregistrate de Microsoft pe piaţa tabletelor nu sunt nici ele impresionante, doar 900.000 de tablete Surface fiind vândute în primul trimestru comparativ cu 19,5 milioane iPad şi 8,8 milioane tablete Samsung.

Oficialii Microsoft speră că update-ul Windows 8.1 şi un nou val de laptopuri vor stârni interesul pentru maşinile echipate cu sistemul de operare Windows.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.