Papa Francisc donează 100.000 de euro pentru săracii din Argentina

Papa Francisc a făcut o donaţie de 100.000 de euro în cadrul unei colecte pentru săraci organizate de Biserica argentiniană, a anunţat miercuri Agenţia catolică de informaţii a Argentinei /AICA/, citată de AFP.

Suveranul Pontif a ţinut să dea un exemplu, înainte de colecta programată pentru 8 septembrie în toate bisericile din Argentina, a subliniat AICA.

Luna trecută, Papa le-a adresat un apel catolicilor argentinieni să doneze cu ocazia acestei campanii şi ”să le facă un serviciu preţios persoanelor nevoiaşe”.

Suma de 100.000 de euro provine din colecta realizată cu ocazia Zilei pentru caritate a Papei, organizată în fiecare an pe 29 iunie, un fond utilizat pentru a ajuta populaţiile lovite de catastrofe.

Citeste si:  Prime minister calls on EcMin to withdraw project on state companies reorganisation, clarify matter

Potrivit statului argentinian, sărăcia afectează 5,4 % din populaţie şi sărăcia extremă 1,5 %. Dar studii private, precum cel efectuat de Universitatea Catolică Argentiniană /UCA/, situează rata sărăciei la 24,5 % şi sărăcia extremă la 5,8 % în ţara latinoamericană, lovită de o gravă criză economică în 2001/2002.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close