Piesele din expoziţia-eveniment „Comorile Chinei” de la MNIR au părăsit teritoriul României

Capodoperele civilizaţiei chineze care au făcut parte din expoziţia-eveniment „Comorile Chinei” de la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) au părăsit miercuri teritoriul României.

Potrivit MNIR, „excepţionalele piese din patrimoniul Republicii Populare Chineze care au fost admirate în cadrul expoziţiei ‘Comorile Chinei’ (30 aprilie – 1 august) de peste 50.000 de vizitatori români şi turişti străini în vizită în ţara noastră, îndreptându-se spre Beijing, după mai bine de 160 de zile petrecute la Bucureşti şi un an de când sunt itinerate în Europa”.

Capodoperele civilizaţiei chineze s-au bucurat de aprecierea constantă a publicului, precum şi de atenţia mass-media, pe tot parcursul expunerii.

În expoziţie au fost prezentate obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi’an, printre care patru dintre faimoşii soldaţi de teracotă şi un cal, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, dar şi numeroase alte artefacte de referinţă, comori spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, păstrate în trei mari muzee din China, Muzeul Palatului Imperial din Beijing, Muzeul din Shanghai şi Muzeul din Xi’an.

MNIR aduce mulţumiri tuturor celor care au trecut pragul expoziţiei şi partenerilor instituţionali şi media, care au susţinut muzeul în acest demers unic, dar şi Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.