Ponta: Sper să vedem şi în realitate angajamentele producătorilor de a scădea preţurile, după reducerea TVA la pâine

Angajamentele producătorilor de a scădea preţurile, odată cu diminuarea TVA la pâine, sper să le vedem şi în realitate, a declarat, miercuri, în deschiderea şedinţei săptămânale de Guvern, premierul Victor Ponta.

‘La Agricultură, domnule ministru /Daniel Constantin, n.r./, aveţi rezultate extraordinare. Acum, sigur, că producătorii se plâng că au scăzut preţul. E într-un fel normal să scadă pentru că producţia e cu 50% mai mare decât anul trecut. Vreau să faceţi, însă, atât cât ne permite legea, că la preţuri n-avem voie să umblăm, să vedeţi, împreună cu celelalte autorităţi ale statului, dacă este vorba de nereguli sau de un anumit tip de politică. Dacă putem să facem ceva, facem cu mare drag. Ceea ce s-au angajat producătorii, apropo de scăderea preţurilor, că scădem TVA la pâine, poate îl vedem şi în realitate’, a spus şeful Executivului.

Ordonanţa care vizează reducerea la 9% a TVA pentru livrarea de pâine, grâu şi făină a fost adoptată în şedinţa de Guvern din 30 iulie 2013 şi, potrivit autorităţilor, măsura urmăreşte combaterea fraudei fiscale în domeniului comerţului cu pâine, cota redusă aplicându-se pe tot lanţul de producţie şi distribuţie.

La finalul vizitei Fondului Monetar Internaţional /FMI/ în România, din luna iulie, Andrea Schaechter, şeful misiunii din partea instituţiei internaţionale, a declarat, într-o conferinţă de presă, că reducerea TVA la pâine este o măsură temporară, iar după o perioadă se va face o evaluare dacă evaziunea fiscală s-a redus.

Oficialul FMI a spus că măsura trebuie evaluată cu atenţie, inclusiv de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală /ANAF/, de îndată ce datele existente vor permite efectuarea unei evaluări.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. ceferistul spune

    24%-9% =15%.La un leu 100-15=85 de banuti.Ghiciti cat va costa painea dupa 1 septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.