Traian Băsescu a început cursurile pentru reconfirmarea brevetului de comandant de navă

Preşedintele Traian Băsescu a început cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de navă, după ce s-a înscris în acest sens la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) de la Constanţa.

Fără reînnoirea brevetului de comandant, şeful statului nu s-ar mai putea afla la comanda unui vapor. Totodată, pentru a putea naviga, Traian Băsescu trebuie să facă şi cursuri IMO, de perfecţionare.

Potrivit directorului CERONAV, Ovidiu Cupşa, preşedintele a solicitat un program personal de urgenţă pentru cursurile de reconfirmare a brevetului, plătind 2.300 de lei faţă de tariful obişnuit de 1.500 de lei.

Pe baza acestor proceduri legale, începând cu 12 august un instructor al centrului de pregătire se deplasează la vila de protocol de la Neptun, Traian Băsescu urmând să termine cursurile respective la sfârşitul săptămânii viitoare.

Reconfirmarea brevetului de comandant de navă se face o dată la cinci ani, iar şeful statului a urmat ultimele cursuri de pregătire şi perfecţionare în anul 2007.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.