Acţiuni de informare despre 112, pe litoral

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale desfăşoară pe litoral acţiuni de educare şi informare referitoare la importanţa, utilitatea şi necesitatea folosirii corecte a numărului unic de urgenţă 112, informează un comunicat al STS remis joi .

În colaborare cu Primăria Mangalia, staţiunile din sudul litoralului, Saturn, Venus, Jupiter, Neptun şi Olimp, sunt locul în care specialiştii STS desfăşoară acţiuni de informare 112. Numeroşi turişti află cum se foloseşte sistemul 112, primesc pliante, iar în spaţiile publice au fost postate afişe.

„Operatoarele Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenţă se întâlnesc cu copiii aflaţi în vacanţă în taberele Năvodari, Eforie Nord, Eforie Sud şi 2 Mai şi îi învaţă despre importanţa numărului 112 şi despre modul corect de apelare”, se arată în comunicat.

Sub îndrumarea jurnaliştilor de la „Radio 3 Net Florian Pittiş” elevii participă la concursuri, primesc premii şi materiale de informare – tricouri, şepci şi alte obiecte imprimate cu sigla apelului de urgenţă – şi dansează pe ritmurile imnului 112, interpretat de ambasadorul onorific Monica Anghel.

Pentru turiştii români şi străini, la „Radio România Constanţa – Radio Vacanţa” sunt difuzate zilnic spoturi de informare în limbile română, engleză, franceză, germană, rusă şi italiană.

Potrivit sursei citate, în staţiunea Mamaia, turiştii români şi străini primesc, din partea specialiştilor STS şi a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, pliante referitoare la importanţa şi utilitatea numărului 112, precum şi materiale de promovare a campaniei MAI „Vacanţă în siguranţă”, dedicată anul acesta prevenirii pierderilor de copii pe litoral.

Este cel de-al patrulea an în care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale desfăşoară, pe litoral, campania de educare-informare referitoare la numărul unic de urgenţă.

Ultimul sondaj Eurobarometru al Comisiei Europene arată că România a înregistrat succese importante în promovarea numărului 112, aflându-se pe primul loc în domeniul informării cetăţenilor, şi relevă că, în ţara noastră, nivelul de cunoaştere este cel mai ridicat din UE.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.