Consiliul de Securitate al ONU face apel la încetarea violenţelor în Egipt şi la „reţinere maximă”

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite le-a cerut joi tuturor părţilor implicate în criza din Egipt să pună capăt violenţelor şi să dea dovadă de ‘reţinere maximă’, după ce sute de persoane au murit în urma intervenţiei poliţiei şi armatei egiptene asupra susţinătorilor preşedintelui Mohamed Morsi, înlăturat de la putere la începutul lunii iulie, relatează Reuters şi AFP.

„Poziţia membrilor Consiliului este aceea că este important ca violenţele să înceteze în Egipt şi ca toate părţile implicate să dea dovadă de reţinere maximă”, a declarat ambasadoarea argentiniană la ONU, Maria Cristina Perceval, a cărei ţară deţine în acest moment preşedinţia Consiliului de Securitate.

În declaraţia de presă de la finalul consultărilor cu uşile închise, Maria Cristina Perceval a adăugat că cele 15 state membre ale Consiliului de Securitate îşi exprimă regretul pentru pierderile umane şi îşi doresc încetarea violenţelor şi înregistrarea de progrese pe calea ‘reconcilierii naţionale’.

Reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate a avut loc la o solicitare transmisă joi de Franţa, Marea Britanie şi Australia.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.