EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Mircea Duşa: Forţele Navale sunt un corp de elită al Armatei Române

0

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a afirmat joi, la festivităţile dedicate Zilei Marinei Române, că Forţele Navale reprezintă şi un corp de elită al Armatei, un adevărat ambasador al ţării care ne reprezintă cu cinste şi profesionalism.

Forţele Navale au capacitatea de a apăra interesele naţionale pe mare şi Dunăre şi execută cu succes misiunile maritime de apărare colectivă asumate de ţara noastră ca membru al Alianţei Nord-Atlantice, iar România face eforturi extraordinare pentru continuarea procesului de modernizare a tehnicii şi mijloacelor de luptă la cele mai înalte standarde. Nu este un proces uşor, resursele pe care le avem la dispoziţie sunt limitate, însă sunt convins că vom găsi soluţiile necesare”, a afirmat ministrul.

Mircea Duşa a spus că se cuvin remarcate rezultatele obţinute pe timpul marşurilor de nava de transport Albatros şi
nava-şcoală Mircea şi de către personalul participant la exerciţiile regionale şi antrenamentele cu nave ale statelor membre NATO şi partenere ori participarea cu succes a militarilor Batalionului de Infanterie Marină la operaţiunile de menţinere a păcii în teatrul de operaţiuni din Kosovo.

„Un gând bun şi pentru scafandrii militari, care sunt poziţionaţi pe drept într-un grup de elită la nivel internaţional. Aduc un omagiu eroilor scafandri căzuţi, în urmă cu trei ani, alături de camarazii lor din Forţele Aeriene, în teribilul accident de la Tuzla. Ne rugăm pentru liniştea şi odihna lor veşnică. Avem militari care dau dovadă de devotament, avem misiuni dificile pe care le îndeplinim cu succes”, a punctat ministrul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.