MJ propune Guvernului retragerea candidaturii Biancăi Guţan pentru judecător CEDO şi înlocuirea cu Tudor Panţîru

Ministerul Justiţiei a transmis Guvernului un Memorandum cu propunerea pentru modificarea listei de candidaturi înaintate Consiliului Europei pentru desemnarea unui judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în sensul retragerii candidaturii Biancăi Guţan şi înlocuirii cu Tudor Panţîru, aflat pe lista de rezervă, informează un comunicat al MJ transmis vineri.

Sursa citată precizează că decizia a fost luată în urma primirii de către partea română a avizului Grupului consultativ de experţi pentru evaluarea listei naţionale de propuneri pentru ocuparea funcţiei de judecător la CEDO cu privire la candidaţii propuşi de România.

„Astfel, Grupul consultativ a apreciat că doi candidaţi (Iulia Antonella Motoc şi Florin Streteanu) îndeplinesc condiţiile impuse de art. 21 alin. 1 din Convenţie, în timp ce un al treilea candidat (Bianca Andrada Guţan) nu îndeplineşte aceste condiţii”, arată MJ.

Guvernul a aprobat, în 19 iunie, lista care cuprinde cei trei candidaţi pentru funcţia de judecător la CEDO.

„Guvernul a aprobat un memorandum care conţine propunerile României pentru funcţia de judecător la CEDO. Aceste propuneri, în ordine alfabetică, sunt: Bianca Andrada Guţan, Iulia Antonella Motoc şi Florin Streteanu. Propunerea de rezervă este Tudor Panţîru”, informa atunci Executivul.

Ministerul Justiţiei anunţa pe 14 iunie că Bianca Guţan, Iulia Motoc şi Florin Streteanu se află pe lista de propuneri pentru funcţia de judecător la CEDO, iar pe lista de rezervă a fost selecţionat Tudor Panţîru.

Judecătorul român la CEDO va fi ales de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei dintre cei trei candidaţi propuşi de Guvernul României.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.