Recursul lui George Becali la decizia de suplimentare a pedepsei cu 6 luni, amânat pentru 3 septembrie

Curtea de Apel Bucureşti a amânat vineri pentru 3 septembrie judecarea recursului lui George Becali la decizia prin care Tribunalul Bucureşti a decis, pe 27 iunie, contopirea celor trei pedepse de câte trei ani de închisoare primite de omul de afaceri şi suplimentarea cu 6 luni a pedepsei rezultante. Amânarea a fost cerută de George Becali din motive legate de pregătirea apărării.

Apărătorul lui Becali, Florin Şurghie, a spus că a cerut Curţii să amâne judecarea cauzei pentru că a fost angajat pe data de 13 august.

”Motivul pentru care am solicitat amânarea cauzei a fost acela de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului acesta. Nu am cum să vă spun ce urmează să solicit pentru (…) că nu ştiu actele şi lucrările dosarului”, a declarat Şurghie.

Întrebat dacă va cere să se anuleze sporul de pedeapsă şi Becali să rămână cu pedeapsa de trei ani avocatul a replicat: ”Poate şi mai mult de atât, o să vedem. (…) Dacă am rejudeca cele două cauze nu aş fi avut niciun motiv de amânare. Noi nu rejudecăm cele două cauze, aceasta este una nouă, din punctul meu de vedere, nu l-am mai apărat pe dl Becali până acum. (…) Deocamdată nu mă gândesc la nimic până nu văd actele dosarului”, a adăugat Şurghie, admiţând că are în vedere chiar solicitarea unei pedepse finale cu suspendarea executării.

El a refuzat să comenteze faptul că DNA a cerut un spor de pedeapsă.

”Nu comentez. Este dreptul DNA şi se circumscrie dispoziţiilor legale, e o chestiune care ţine de temeinicia hotărârii date de tribunal. Din punctul nostru de vedere netemeinică pentru că s-a aplicat un sport, din punctul de vedere al DNA netemeinică pentru că nu s-a aplicat un spor îndestulător”, a mai spus avocatul.

Omul de afaceri ar urma să execute trei ani şi şase luni de închisoare.

Procurorul DNA a cerut instanţei, pe 27 iunie, aplicarea unui spor de pedeapsă de un an de închisoare, având în vedere infracţiunile pentru care a fost condamnat.

George Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi în dosarul „Valiza” şi la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane, suspendarea transformându-se în executare în urma condamnărilor din celelalte două dosare.

Pe 7 iunie a fost depusă cererea de contopire a pedepselor primite în cele trei dosare în care Becali a fost condamnat.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul „Valiza”.

De asemenea, el a fost condamnat, pe 20 mai, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

George Becali a mai primit, în luna februarie, trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, însă instanţa supremă a anulat suspendarea, astfel încât condamnarea s-a transformat în trei ani de închisoare cu executare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.