Tânără de 16 ani, infertilă în urma vaccinării cu Gardasil

Publicaţia British Medical Journal (BMJ) Case Reports a relatat că o tânără sănătoasă, în vârstă de 16 ani, din Australia, şi-a pierdut în întregime funcţia ovariană şi a intrat în menopauză după ce i s-a administrat vaccinul Gardasil, contra papillomavirusului uman (HPV), scrie LifeSiteNews.com.

Dr. Deirdre Little, medicul australian care a tratat-o, furnizează dovezi solide că Gardasil a fost cauza distrugerii fertilităţii fetei..

Specialistul a evidenţiat şi că Merck Pharmaceutical, compania producătoare a vaccinului Gardasil, nu furnizează informaţii despre efectele acestuia asupra ovarelor, sugerând fie că firma nu a făcut nicio testare referitoare la efectele lui asupra sănătăţii aparatului reproducător al femeilor, fie a refuzat să facă publice informaţiile respective.

Raportul făcut de dr. Little declară că, înainte de vaccinarea cu Gardasil, fata avea ciclu menstrual regulat, a fost consultată amanuntit  şi cu analizele la zi şi neavând un istoric medical sau precedente în familie care ar putea explica intrarea ei prematură în menopauză.

Fata a fost vaccinată cu Gardasil în toamna anului 2008. În ianuarie 2009, ciclul ei devenise neregulat. Pe parcursul următorilor doi ani, menstrele i s-au redus progresiv şi au devenit neregulate, iar în 2011 au încetat cu desăvârşire.

“În urma administrării vaccinului contra papillomavirusului uman, pacienta s-a prezentat cu amenoree, după ce a constatat o schimbare a ciclului său regulat, care a început să prezinte perioade neregulate şi mult diminuate,”, scrie dr. Little în raportul său.

Dr. Little i-a făcut fetei numeroase analize, inclusiv verificarea nivelului hormonal şi testarea funcţiilor organelor interne, punându-i diagnosticul de “insuficienţă ovariană prematură“. A mai descoperit şi că fata nu avea ovule vii.

După ce a investigat şi alte posibile cauze pentru insuficienţa ovariană prematură a fetei, dr. Little a trebuit să se oprească la vaccinarea cu Gardasil ca unică explicaţie.

“Deşi cauza acestei afecţiuni este necunoscută în 90% dintre cazuri, principalele ei cauze identificabile au fost excluse. Insuficineţa ovariană prematură a fost apoi marcată ca posibil efect advers al respectivei vaccinări”, a mai declarat dr. Little.

În raportul intitulat “Insuficienţă ovariană prematură după 3 ani de la primul ciclu menstrual la o fată în vârstă de 16 ani, în urma vaccinării contra papillomavirusului uman”, Little scrie că Merck a testat efectele vaccinului Gardasil numai pe testicule de cobai.

Dr. Little a luat legătura cu Autoritatea Australiană pentru Produse Terapeutice (Therapeutic Goods Administration – TGA), echivalentul Autorităţii Americane pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Administration – FDA), pentru a obţine informaţii referitoare la testele de siguranţă efectuate de Gardasil asupra ovarelor femeilor.

Astfel, a aflat că Gardasil înregistrase diverse teste pe testicule de cobai, dar în Raportul Public de Evaluare a Vaccinului Cvadrivalent contra Papillomavirusului Uman (Gardasil) nu exista niciun document referitor la o testare a efectelor vaccinului asupra ovarelor cobailor.

Raportul redactat de dr. Little menţionează: “Nu ştie dacă apariţia insuficienţei ovariene premature este legat de vaccinul cvadrivalent HPV. S-au cerut de la Autoritatea pentru Produse Terapeutice (TGA) informaţii mai detaliate referitoare la histologia ovariană  a cobailor şi fecunditatea manifestată după vaccinarea HPV”.

S-a dovedit că “nu exista niciun raport histologic referitor la ovarele cobailor vaccinaţi”.

Cu alte cuvinte, TGA nu dispunea de informaţii de siguranţă referitoare la efectul Gardasilului asupra aparatului reproducător feminin.

“Acest eveniment ar putea avea potenţiale implicaţii asupra sănătăţii publice şi necesită investigaţii suplimentare”, este concluzia din raportul redactat de dr. Little.

“Gardasil a fost controversat de la bun început”, notează şi Steven Mosher, de la Institutul de Studii despre Populaţie (Population Research Institute).

“În timp ce alte vaccinuri protejează împotriva unor boli care se propagă prin contact ocazional, Gardasil a fost proiectat să protejeze împotriva unei boli cu transmisie sexuală“, a mai observat Mosher, adăugând că firma Merck Pharmaceutical a făcut un lobby foarte eficient pe lângă guvernele lumii pentru a introduce vaccinul ca obligatoriu la elevi.

“Zeci de milioane de tinere au fost vaccinate cu Gardasil de când a fost aprobat de FDA cu şase ani în urmă. Dacă fie şi numai o foarte mică parte dintre acestea se confruntă cu infertilitatea în urma vaccinării, atunci acestor fete – nişte copii încă – le-a fost răpit un drept fundamental: acela de a decide câţi copii vor să aibă”, mai spune Mosher.

“În cazul fetei din Australia, efectul este ireversibil. Ea şi-a pierdut o parte integrantă a feminităţii sale încă din copilărie”, mai spune el. “Nicio femeie nu merită aşa ceva.”

Un rezumat, cu legătură online către textul integral al raportului publicat în British Medical Journal de către dr. Deirdre Little, intitulat “Premature ovarian failure 3 years after menarche in a 16-year-old girl following human papillomavirus vaccination” (“Insuficienţă ovariană prematură după 3 ani de la primul ciclu menstrual la o fată în vârstă de 16 ani, în urma vaccinării contra papillomavirusului uman”) poate fi accesat aici.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.