AeroNautic Show, în premieră, la Iaşi

Un spectacol unic în România, AeroNautic Show, va avea loc sâmbătă după amiază, 17 august, pe Lacul Aroneanu, evenimentul fiind o premieră în zona Moldovei, au anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii autorităţilor locale.

AeroNautic Show Iaşi 2013 este cea de a V-a ediţie a festivalului AeroNautic Show – festival anual dedicat domeniilor aerian şi nautic şi prima ediţie realizată în zona Moldovei. În cele peste cinci ore de spectacol AeroNautic legătura între aer şi apă se va face printr-o suprapunere eleganta a evoluţiilor nautice şi a celor aeriene astfel încât spectatorul nu va sesiza momentele de trecere dintre cele două medii atât de diferite.

Alături de Asociaţia Aeronautică Română, Aeroportul Iaşi şi Aeroclubul României, Consiliul Judeţean Iaşi este principalul organizator al evenimentului.

‘Este un eveniment unic la Iaşi, organizat la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei. Dorim ca acest eveniment să devină o tradiţie la Iaşi. La această primă ediţie în zona Moldovei, Consiliul Judeţean este principalul organizator. Pe această cale ţin să mulţumesc consilierilor judeţeni pentru că au fost de acord cu alocarea fondurilor necesare. Intrarea este liberă, iar, conform meteorologilor, vremea va fi foarte frumoasă. Aşadar, invităm ieşenii să participe în număr cât mai mare la un spectacol de neuitat’, a declarat Victor Chirilă.

Referitor la evenimentul de sâmbătă, Marius Bodea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi, a dat asigurări că acesta va fi cu adevărat spectaculos.

‘Pasionaţii de aviaţie din întreaga ţară dar mai ales din zona Moldovei sunt aşteptaţi la Iaşi. AeroNautic Show este o premieră pentru zona noastră deoarece este singurul spectacol care combină cele doua elemente, aerul şi apa iar Iacarii Acrobaţi sunt singurii din ţară care fac şi show de crepuscul’, a declarat şeful Aeroportului Iaşi.

Totodată Marius Bodea consideră că un astfel de eveniment este un bun prilej de a promova nu numai Aeroportul, dar ci şi Judeţul Iaşi la nivel naţional.

‘Ieşenii merită să aibă de un asemenea eveniment. Prin astfel de acţiuni avem numai de câştigat. Mulţumesc tuturor celor care au contribuit, alături de Consiliul Judeţean şi Aeroportul Iaşi, la organizarea sa. S-a muncit foarte mult, timpul avut la dispoziţie fiind unul extrem de scurt. Desfăşurarea de forţe a fost impresionantă, instituţii ale statului şi organizaţii private fiind implicate deopotrivă’, a afirmat Marius Bodea.

La conferinţa de presă a evenimentului au fost prezenţi Victor Chirilă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Marius Bodea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi, Diana Dumitrache, preşedintele Asociaţiei Aeronautice Române, Cătălin Radu, directorul Direcţiei Aviaţie Civilă din cadrul Ministerului Transporturilor, Armand Petrescu, directorul Autorităţii Aeronautice Civile Române, Andrei Filipoiu, directorul Direcţiei Siguranţă din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române, şi George Rotaru, Directorul Aeroclubul României.

Iacarii Acrobaţi reprezintă singura formaţie privată de acrobaţie aeriană din România. Formaţia este cunoscută în lume cu numele de AEROBATIC YAKKERS şi participă anual, cu avioanele Yak 52, la peste 30 de demonstraţii aeronautice în România, Europa şi mai nou în Orientul Mijlociu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.