Aproximativ 150 de tone de carne de pasăre fără documente legale, depistate de poliţişti

Aproximativ 150 de tone de carne de pasăre, în valoare totală de 200.000 de euro, au fost indisponibilizate vineri de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor (DIF) a IGPR, în cadrul unei acţiuni de prevenire a evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare.

Potrivit unui comunicat al IGPR remis vineri , marfa a fost indisponibilizată, urmând a fi valorificată conform procedurilor legale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Poliţiştii au acţionat pentru identificarea în trafic a autovehiculelor suspectate că transportă mărfuri către beneficiari, respectiv societăţi comerciale româneşti asupra cărora existau date că sunt implicate în fraude şi activităţi evazioniste, fiind identificate şapte autotrenuri care transportau din Olanda, pentru agenţi economici din România ce funcţionau pe principiului firmelor „fantomă”, 147 de tone de carne de pasăre, în valoare totală de 200.000 de euro.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că pentru aceeaşi cantitate de marfă transportată, şoferii aveau asupra lor documente de transport cu dublă destinaţie.

Acţiunea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul alimentaţiei şi a achiziţiilor intracomunitare a fost iniţiată de poliţişti ai DIF din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu cei de la serviciile de investigare a fraudelor şi serviciile rutiere din Dolj şi Olt şi cu poliţişti de la Poliţia oraşului Curtici.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.