Cătălin Ivan (PSD): Comisia Europeană confirmă viabilitatea rectificării bugetare

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Cătălin Ivan, a declarat vineri că, prin poziţia sa oficială, Comisia Europeană confirmă viabilitatea rectificării bugetare efectuată de Guvern şi contrazice opinia Consiliului Fiscal.

„Rectificarea bugetară efectuată recent de Guvernul USL nu s-a făcut după ureche, ci a fost discutată în prealabil de către experţi, veniţi inclusiv din partea Comisiei Europene şi a fost avizată de către partenerii noştri internaţionali. Poziţia de astăzi (n.r.- vineri) a Comisiei Europene confirmă viabilitatea rectificării bugetare, executivul UE declarându-se „confortabil” cu cifrele bugetare revizuite asupra cărora s-a convenit”, precizează Ivan într-un comunicat de presă .

El a adăugat că „voci precum cea a Consiliului Fiscal” s-au grăbit atunci când au adus critici unei revizuiri economice efectuată împreună cu CE şi FMI.

„Consiliul Fiscal are tot dreptul la o opinie, este util feedback-ul pe care îl oferă, însă de data aceasta a greşit. Practic, Comisia Europeană explică astăzi de ce Consiliul Fiscal nu are dreptate”, mai susţine Ivan.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.