EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Alba: Festival de dansuri şi tradiţii populare organizat cu fonduri europene

0

Un festival naţional de dansuri şi tradiţii populare organizat cu fonduri europene, proiect care dispune de circa un milion de lei, va avea loc de joi până duminică în oraşul Cugir, în Poiana cu goruni din Vinerea, eveniment ce îşi propune să promoveze şi să valorifice patrimoniul local.

Concerte folclorice, lupte şi jocuri sportive tradiţionale, un foc de tabără şi un inedit spectacol pirotehnic sunt principalele „ingrediente” ale celei de-a doua ediţii a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare – Cugir, la care vor participa şi ansambluri folclorice din străinătate, respectiv din Germania şi Grecia.

Dacă prima ediţie, desfăşurată în urmă cu trei ani, a fost organizată cu fonduri locale, actuala ediţie este finanţată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului. Obiectivul proiectului, implementat în perioada decembrie 2011-decembrie 2014, este acela de a păstra vie flacăra tradiţiilor, de a promova turistic această zonă bogată atât din punct de vedere natural, cât şi cultural, istoric şi etnofolcloric, se menţionează într-un comunicat remis luni.

Valoarea totală a proiectului este de aproape un milion de lei, din care valoarea eligibilă este de aproximativ 806.000 lei.

Festivalul va debuta joi cu o preselecţie pentru concursul de tinere talente, cei selectaţi având şansa de a urca pe scenă în cadrul Galei Laureaţilor de duminică.

La Vinerea vor fi prezente o serie de ansambluri din ţară, dar şi din străinătate – Wasserburg (Germania) şi Drama (Grecia), precum şi interpreţi îndrăgiţi ca Dumitru Fărcaş, Gabriela Tuţă, Adina Hada, Robert Târnăveanu.

Sâmbătă, în Poiana cu goruni vor fi reproduse o parte din luptele şi jocurile sportive tradiţionale – aruncarea suliţei, trasul cu arcul, aruncarea greutăţii, trasul frânghiei, căratul apei, lupta pe butuci, ştafeta cu greutăţi, căţărarea pe catarg, întreceri la care tinerii din Cugir sunt provocaţi să îşi demonstreze vitejia şi dibăcia. În concurs vor intra echipe care vor reprezenta toate zonele din Cugir, fiecare dintre acestea urmând a concura sub un steag ce le va conferi identitate în cadrul luptelor menţionate. Câştigătorii vor fi premiaţi de Primăria şi Consiliul Local Cugir.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.