Cele mai ciudate recorduri din Cartea Recordurilor – Galerie foto

Cele mai multe recorduri mondiale sunt în mare parte standardizate: cel mai mic om din lume (21,5 centimetri înălţime), cele mai bătrâne surori gemene din lume (103 ani) sau cel mai mare salt din picioare din lume.

Însă sunt şi alte recorduri, de-a dreptul trăznite, printre care: cel mai mare puzzle de corturi sau cea mai mare adunare în costume sumo.

Aşadar, în cinstea apariţiei a Cărţii Recordurilor Lumii a anului 2013, mai jos puteţi descoperi cele mai ciudate 10 recorduri întreprinse de oameni din întreaga lume, printre care se află şi români.

 

1.  Pe data de 28 iulie 2013, un număr de 1213 oameni au atins un record mondial prin aplicarea unor măşti faciale, timp de 10 minute, în acelaşi timp, eveniment petrecut în Taipei.

 

2.  Chris „Ducesa” Walton a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai lungi unghi. Unghiile ei măsoară în totalitate 6 metri lungime, puse cap la cap de la ambele mâini, unghii pe care nu le-a mai tăiat de la vârsta de 18 ani, astăzi ea având 45 de ani.

 

3.  A intrat în Cartea Recordurilor cu „Cele mai multe linguri pe un corp uman” şi aparţine lui Etibar Elchiyev. În decembrie 2011 a câştigat titlul datorită celor 50 de linguri de metal magnetizate pe corpul său.

 

4.  Jin Songhao din China – pentru cel mai lung timp petrecut în zăpadă, de 46 de minute şi 7 secunde, în iarna anului 2011.

 

5.  52 de bucătari au stabilit un record mondial în februarie 2013 pentru cea mai mare porţie de orez prăjit în Costa Rica. Au fost serviţi peste 7000 de oameni, iar porţia întreagă cântărea aproape 3000 de kilograme.

 

  6.   Pete Glazebrook, din nordul Anglia a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare ceapă din lume, ce cântărşte 8,150 de kilograme.

 

7.  Apicultorul Ea Ping din China şi-a acoperit trupul cu 331.000 de albine, în aprilie 2012 şi cântăreau 73 de kilograme, doborându-şi recordul anterior de 59 de kilograme de albine.

 

 

8.  Cel mai mare puzzle din corturi, record obţinut cu 900 de corturi pe o plajă din Qingdao, provincia Shandong din China, în octombrie 2012, pentru a forma un dragon chinezesc.

 

9.  Designerul de modă japonez, Kazuhiro Watanabe, deţine în prezent titlul de „Cea mai înaltă freză”, o creastă mohawk care măsoară un metru. A intrat în Cartea Recordurilor în septembrie 2012.

 

  10.  România a stabilit recordul mondial pentru „Cel mai mare steag naţional din lume”, în localitatea Clinceni, de lângă Bucureşti, în luna mai a acestui an. Steagul a fost de 79.000 metri pătraţi şi a fost cusut de două femei.

Traducere: Ecaterina Pop

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.