Erupţie spectaculoasă a unui vulcan în Japonia

Un vulcan din sud-vestul Japoniei a cunoscut o erupţie spectaculoasă duminică, 18 august, eliminând o coloană de fum ce a ajuns până la 5.000 de metri înălţime în atmosferă şi acoperind cu cenuşă un oraş din apropiere, au relatat agenţiile de presă locale Kyodo şi Jiji, preluate de media internaţionale.

Erupţia Muntelui Sakurajima, cu o înălţime de 1.117 metri şi aflat în apropiere de oraşul Kagoshima, a avut loc în jurul orei 07:30 GMT şi a durat circa 50 de minute, potrivit agenţiei meteorologice din Ţara Soarelui Răsare.

O cantitate importantă de cenuşă vulcanică s-a aşternut mai ales peste nordul şi centrul Kagoshima, provocând întârzieri ale trenurilor şi obligând maşinile să îşi aprindă temporar farurile din cauza vizibilităţii reduse. Pietonii au apelat la paltoane de ploaie şi umbrele pentru a se feri de cenuşă.

Printre altele, erupţia a provocat şi aruncarea în aer a mici fragmente vulcanice, pe o rază de un kilometru în jurul craterului, conform Jiji. Este vorba despre cea de-a 500-a erupţie a lui Sakurajima din acest an.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.