Filmul „Maiorul”, în regia lui Yuri Bykov, a câştigat Trofeul Anonimul

Filmul „Maiorul”, în regia lui Yuri Bykov, a fost desemnat sâmbătă seara, în prezenţa regizorului, câştigătorul secţiunii competiţionale de lungmetraj şi al Trofeului Anonimul 2013 în cadrul Galei de închidere a celei de-a 10-a ediţii a Festivalului de Film Independent Anonimul.

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie a fost acordat peliculei „Tarazoo”, în regia lui Ramin Rahbar, informează organizatorii într-un comunicat .

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune i-a fost acordat regizorului Bogdan Mureşan pentru filmul „Tuns, ras şi frezat”, iar premiul Ovidiu Bose Paştina, oferit de Fundaţia Anonimul, i-a fost înmânat regizorului Gheorghe Preda pentru filmul „Vaca finlandeză”.

Un Premiu Special i-a revenit regizorului Daniel Sandu pentru filmul „Vocea a doua”.

La închiderea Festivalului Anonimul a fost proiectat, în premieră în România, filmul „Roxanne”, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea. Pelicula va putea fi văzută în cinematografele din ţară începând cu 11 octombrie.

„Roxanne” a fost selectat în secţiunea competiţională „Cineasti del presente”, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, unde a avut premiera mondială pe 16 august. Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul s-a desfăşurat în perioada 9-18 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Retrospectiva Anonimul 10 va avea loc la Bucureşti, la Cinema Studio, în perioada 30 august – 1 septembrie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.