O gospodărie a cheltuit lunar, în medie, 85,79 lei pe ţigări, în primul trimestru din acest an

O gospodărie a cheltuit lunar, în medie, 85,79 lei pe ţigări, tutun, articole şi accesorii pentru fumat, în primul trimestru din acest an, se arată într-o anchetă privind veniturile şi consumul populaţiei realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în mediul urban, o gospodărie a cheltuit 99,58 lei pe lună în T1, iar în cel rural 67,83 lei. În Capitală, o gospodărie a cheltuit 122,89 lei pe lună în primul trimestru pentru astfel de produse.

Potrivit datelor INS, România a înregistrat în primele patru luni din acest an un excedent al balanţei comerciale de 44,3 milioane euro în comerţul cu băuturi şi tutun.

Exporturile FOB de băuturi şi tutun au totalizat, în primele patru luni, 183,7 milioane euro, în creştere cu 8,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelor provizorii, conform clasificării standard de comerţ internaţional. În ceea ce priveşte importurile CIF de băuturi şi tutun, valoarea acestora a fost de 139,4 milioane euro, în creştere cu 3,3%.

La finalul lunii mai, în industria tutunului lucrau 1.600 persoane, la fel ca şi la finalul lunii precedent, în timp ce în industria băuturilor erau 19.200 de angajaţi, numărul crescând cu 100 faţă de aprilie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.