Premierul egiptean a propus scoaterea Fraţilor Musulmani în afara legii

Premierul interimar egiptean, Hazem el-Beblawi, a propus sâmbătă ca mişcarea Fraţilor Musulmani să fie scoasă în afara legii, această idee fiind în prezent studiată de guvern, relatează agenţia Reuters, citând un purtător de cuvânt al executivului de la Cairo.

Din gruparea Fraţii Musulmani provine şi fostul preşedinte Mohamed Morsi, înlăturat de la putere de armată pe data de 3 iulie şi deţinut în prezent într-o locaţie necunoscută. Această mişcare a mai fost scoasă în ilegalitate şi pe vremea predecesorului lui Morsi, Hosni Mubarak.

Propunerea premierului egiptean survine în contextul manifestaţiilor simpatizanţilor lui Morsi, care au fost evacuaţi miercuri dimineaţă de forţele de ordine din două pieţe ale capitalei egiptene, intervenţia soldându-se cu sute de morţi în rândul protestatarilor. De atunci, au continuat protestele, în urma confruntărilor de vineri cu forţele de ordine înregistrându-se 173 de morţi în întreaga ţară, potrivit ultimului bilanţ oficial. Fraţii Musulmani au lansat tot vineri un apel la o săptămână de proteste.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.