Un compresor cardiac extern, folosit cu succes în reanimarea unei paciente aflate timp de 42 de minute în moarte clinică

O australiancă de 41 de ani a fost readusă la viaţă după 42 de minute de moarte clinică, în timpul cărora medicii i-au administrat masaje cardiace, informează AFP.

 Vanessa Tanasio a fost transportată de urgenţă la spitalul din Melbourne săptămâna trecută, după un stop cardiac provocat de o arteră înfundată. Ea a fost declarată moartă clinic la scurt timp după sosirea la spital.

Medicii au utilizat un compresor cardiac extern, Lucas 2, pentru a continua să irige creierul, în timp ce un cardiolog a deschis artera pentru a o debloca. Odată restabilită trecerea sângelui prin arteră, inima a reînceput să bată în ritm normal.

Citeste si:  Tinerii medici francezi care au absolvit în România sunt atraşi să profeseze în ţara natală

‘Am utilizat şocuri multiple şi mai multe medicamente pentru a o resuscita’, a explicat cardiologul. ‘Este un adevărat miracol. Nu credeam că va fi atât de bine’, a adăugat acesta.

Potrivit spitalului, este prima dată când compresorul cardiac Lucas 2 a fost utilizat cu succes o perioadă atât de lungă pe un pacient în Australia.

Pacienta a spus că până atunci nu a avut niciodată probleme cardiace.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata