CFR organizează o licitaţie pentru închirierea a 14 secţii de cale ferată neinteroperabile

Compania Naţională de Căi Ferate CFR va organiza joi, 22 august, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), o licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a 14 secţii de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile, se arată într-un comunicat al CFR, remis marţi.

 Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 august 2013, ora 09.00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri. Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe secţii de circulaţie.

Secţiile neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale Bucureşti scoase la licitaţie sunt Ploieşti Vest – Târgovişte Nord – Fieni – Pietroşiţa; Diţeşti – Gura Palăngii; I.L. Caragiale – Diţeşti – Moreni; Câmpina – Câmpiniţa – Telega; Ploieşti Nord – Măneciu.

Pe raza sucursalei teritoriale Timişoara, sunt scoase la licitaţie secţiile neinteroperabile Caransebeş – Bouţari; Haţeg – Subcetate; Oraviţa – Anina, iar pe raza sucursalei teritoriale Cluj, secţia Câmpia Turzii – Turda.

Pe raza sucursalei teritoriale Braşov, se scoate la licitaţie secţia neinteroperabilă Chileni – Voşlobeni, iar pe raza sucursalei teritoriale Galaţi, secţiile Făurei – Tecuci, Mărăşeşti – Panciu, Buzău – Berca şi Comăneşti – Moineşti.

CNCF ‘CFR’ SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere, prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative.

,,Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activităţii, respectăm angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană’, precizează reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. GRIGORE spune

    Smecherii de la transporturi, tun dupa tun ?
    Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe, obscurul, Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile .
    Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.