Egipt: Hosni Mubarak va fi eliberat în următoarele 48 de ore, potrivit avocatului său

0

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, înlăturat de la putere în urma revoltei populare din 2011, va fi eliberat din închisoare în următoarele 48 de ore, după ce a fost achitat într-un caz de corupţie, a declarat luni avocatul său, Fareed El-Deeb, pentru Reuters.

Avocatul s-a exprimat în faţa presei după ce autorităţile judiciare au ordonat eliberarea lui Mubarak într-unul din cazurile de corupţie intentate împotriva fostului preşedinte egiptean.

Singurele motive legale pentru continuarea detenţiei lui Hosni Mubarak sunt legate de un alt caz de corupţie, care va fi clarificat mai târziu săptămâna aceasta, a mai afirmat Deeb.

‘Tot ce a mai rămas este o simplă procedură administrativă care nu ar trebui să dureze mai mult de 48 de ore. Ar trebui să fie eliberat până la sfârşitul săptămânii’, a continuat avocatul.

Hosni Mubarak (85 de ani) va fi rejudecat pentru complicitate în uciderea unor manifestanţi în timpul revoltei populare de la începutul anului 2011.

Potrivit cifrelor oficiale, revolta care a condus la înlăturarea lui Mubarak de la putere s-a soldat cu 850 de morţi. Primul proces intentat lui Mubarak s-a finalizat în luna 2012 cu o condamnare la închisoare pe viaţă, dar Curtea de Casaţie a dispus deschiderea unui nou proces, care a început pe data de 11 mai.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.