Fotbal: Săndoi a demisionat din motive personale de la naţionala U-21

Selecţionerul echipei naţionale de tineret U-21, Emil Săndoi, a declarat că a solicitat rezilierea contractului cu Federaţia Română de Fotbal exclusiv din motive personale.

”Din motive exclusiv personale am solicitat rezilierea pe cale amiabilă a contractului meu de antrenor principal al echipei naţionale de tineret a României. A fost o decizie grea, pentru că las în urma şapte sezoane competiţionale care mi-au îmbogăţit experienţa personală şi cea profesională. Luasem hotărârea cu mai multe zile în urmă, numai ca azi, 19 august 2013, au fost definitivate discuţiile în acest sens cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu”, a afirmat Săndoi, citat de site-ul oficial al FRF.

Fostul internaţional a mulţumit conducerii FRF pentru colaborarea ”foarte bună” şi pentru ”sprijinul permanent”, dar şi membrilor staff-urilor tehnic, medical şi administrativ, care i-au fost alături din 2006.

Săndoi s-a declarat ”bucuros şi mândru” că în anii în care a fost antrenorul principal al naţionalei de tineret a dus echipa până pe locul 10, la un moment dat, în clasamentul UEFA al naţionalelor Under 21. Reprezentativa noastră se afla actualmente pe locul 11 al acestei ierarhii, care cuprinde cele 53 de federaţii naţionale afiliate la UEFA.

Palmaresul lui Emil Săndoi la cârma echipei U-21 e considerat ”pozitiv” de fostul fotbalist al Universităţii Craiova. În cele şapte sezoane competiţionale, echipa României cu Săndoi pe bancă a disputat 57 de meciuri, dintre care 28 au fost victorii, 16 egaluri şi 13 înfrângeri. Din cele 57 de partide, 31 au fost oficiale, ‘linia de clasament’ fiind: 17 succese, 8 remize, 6 eşecuri.

Săndoi s-a arătat ”mândru” de faptul că de-a lungul acestor ani a promovat zeci de jucători, peste 30 dintre ei fiind convocaţi în acest răstimp la echipa naţională de seniori. În acest moment, 15 dintre fotbaliştii pe care am avut plăcerea să-i antrenez sunt chemaţi în mod frecvent la acţiunile reprezentativei de seniori, unii fiind chiar titulari. ”Îmi doresc din tot sufletul ca şi din generaţia actuala, a jucătorilor născuţi în anii 1992-1993 şi chiar mai tineri, jucători ca N. Stanciu, Iancu, Rotariu şi nu numai să ajungă în scurt timp pe lista fotbaliştilor ce vor fi convocaţi de selecţionerul Victor Piţurcă”, a conchis Săndoi.

Plecarea lui Emil Săndoi de la cârma naţionalei de tineret survine la o aproape săptămână după ce selecţionata României a fost învinsă de formaţia similară a Ciprului cu scorul de 2-0, într-un meci amical jucat la Berceni.

În meciul de debut în preliminariile Campionatului European de fotbal Under-21, ediţia 2013-2015, România a remizat pe 7 iunie în Insulele Feroe, scor 2-2. România va juca următorul meci pe 10 septembrie, cu Muntenegru, în deplasare. Din Grupa a 6-a preliminară mai fac parte Germania şi Irlanda.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.