Guillermo Tolosa (FMI): Proiecţia de creştere a PIB de 2% în 2013 poate fi atinsă în România

Datele preliminare privind evoluţia PIB în prima parte a anului, în România, arată că o ţintă de creştere economică de 2 la sută, în 2013, poate fi atinsă, a precizat reprezentantul rezident al Fondului Monetar Internaţional pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa.

„FMI a revizuit recent proiecţia privind PIB-ul real pentru 2013, în creştere spre aproximativ 2 la sută. Datele preliminare pentru prima jumătatea a anului arată că acest nivel poate fi atins şi considerăm că nu vor exista şocuri semnificative în a doua parte a anului”, a arătat oficialul FMI.

Potrivit primelor estimări publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), pe 14 august, Produsul Intern Brut /PIB/ al României a crescut cu 1,7% în primul semestru din 2013, atât pe serie brută, cât şi pe serie ajustată sezonier, comparativ cu primul semestru din 2012.

Produsul Intern Brut, în trimestrul II 2013, a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I 2013 (date ajustate sezonier).

Consiliul Fiscal a apreciat, săptămâna trecută, drept realistă prognoza de creştere economică de 2% pentru anul 2013, pentru România, în condiţiile în care un an agricol cel puţin normal va contribui substanţial la rata de creştere economică.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.