Inundaţiile din Extremul Orient au produs pagube evaluate la 260 milioane de dolari

Inundaţiile din extrem orientul Rusiei au distrus o suprafaţă de 627.400 de hectare de culturi agricole, în marea majoritate soia, aducând fermierilor un prejudiciu estimat la 8,5 miliarde ruble (260 milioane de dolari), a anunţat luni Ministerul rus al Agriculturii, transmit AFP şi RIA Novosti.

Trei regiuni din Extremul Orient (la aproximativ 5.000 kilometri est de Moscova) sunt afectate de mai multe săptămâni de ploi torenţiale care au condus la creşterea la cote istorice a fluviului Amur şi la evacuarea a peste 19.000 de persoane.

‘Precipitaţiile sunt de două până la patru ori mai mari decât media normală. În consecinţă, recolta este distrusă aproape în totalitate’, se arată într-un comunicat al Ministerul rus al Agriculturii.

Potrivit autorităţilor locale numai în regiunea Amur 504.500 de hectare au fost afectate, adică 57% din suprafaţa cultivată, dintre care 367.400 de hectare cultivate cu soia şi 95.500 de hectare de cereale.

Inundaţiile masive care au afectat extrem orient sunt unul din factorii care au determinat autorităţile ruse să-şi reducă recent prognozele privind recolta de cereale din acest an până la 90 milioane de tone, de la 95 milioane de tone anterior. Chiar şi aşa recolta din 2013 va fi mai mare decât cea înregistrată anul trecut. Rusia (al treilea exportator mondial de cereale) a recoltat în 2012 o cantitate de cereale de aproximativ 71 milioane tone de cereale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.