EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Nelu Iordache le-a spus procurorilor că Silaghi folosea un aparat de bruiaj când s-au întâlnit

Omul de afaceri Nelu Iordache le-a declarat procurorilor DNA că Ovidiu Silaghi folosea un aparat de bruiaj atunci când s-au întâlnit la Satu Mare pentru a-i înmâna suma de 200.000 de euro, potrivit referatului DNA în cazul deputatului liberal care este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată în perioada în care era ministru al Transporturilor.

Conform referatului, Nelu Iordache susţine că, în dimineaţa zilei de 23 noiembrie 2012, s-a deplasat cu un avion la Baia Mare, după care a mers cu o maşină la locuinţa lui Ovidiu Silaghi din Satu Mare, unde i-a înmânat acestuia 200.000 euro, banii fiind pretinşi de ministrul Transporturilor de atunci pentru a nu rezilia un contract între SC Romstrade SRL şi CNADNR.

„Când am ajuns la Silaghi Ovidiu acasă, i-am spus acestuia motivul pentru care am venit. Din ce am observat, ştia că urmează să vin la el şi ştia şi de problema rezilierii. Încă înainte de a începe discuţia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj. După ce i-am spus pentru ce am venit şi i-am zis că am banii la mine, precizându-i şi cuantumul sumei, mi-a zis că este ok şi m-a pus să pun banii pe o masă din cameră. În continuare, ne-am mutat în altă cameră, unde era şi Ş.R., unde Silaghi Ovidiu mi-a spus că va lua legătura cu P.M. a doua zi dimineaţă pentru anularea rezilierii şi am băut un pahar de vin. Întâlnirea a durat aproximativ 40 minute”, a declarat Nelu Iordache.

Procurorii mai arată că, după ce i-a dat banii lui Silaghi, Nelu Iordache l-a contactat telefonic pe un apropiat, Stan Mădălin, şi i-a confirmat că „i-a dat ce avea de dat” lui Silaghi.

De altfel, Nelu Iordache susţine că mai avusese o întâlnire cu Ovidiu Silaghi în data de 12 noiembrie 2012 la biroul acestuia de la Ministerul Transporturilor, în urma căreia „a înţeles ce se aştepta de la el”.

„Nelu Iordache susţine că, după ce a primit notificarea de reziliere, s-a dus la biroul ministrului Silaghi Ovidiu cu intenţia de a afla modalitatea de rezolvare a problemei. Întrucât la prima discuţie pe care a avut-o cu acesta i-a spus că nu ştie despre ce este vorba şi că se va informa, Nelu Iordache declară că a înţeles că ministrul aştepta altceva de la el”, se mai arată în referatul procurorilor DNA.

DNA susţine că, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de către Blue Air, compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta, a unor noi rute care să lege aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa.

Potrivit procurorilor DNA, în schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi pentru ca plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.

Totodată, conform procurorilor, Silaghi a primit de la Nelu Iordache suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altora.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata