Tulcea: Număr record de turişti la cea de-a X-a ediţie a Festivalului de film Anonimul

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului de film independent ‘Anonimul’ a adus la Sfântu Gheorghe cel puţin aproape 5.000 de vizitatori, un număr record pentru acest eveniment, dar nu toţi operatorii economici au avut de câştigat.

‘Au fost mult mai mulţi turişti decât în anii anteriori. Am înregistrat şi câte o mie de călători pe zi, ceea ce a fost peste puterile noastre. S-au făcut eforturi suplimentare şi s-au asigurat chiar patru nave pe zi pentru a prelua turiştii care au ajuns la festivalul din Sfântu Gheorghe’, a declarat luni  preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Navrom Delta SA, Victor Iancu.

În momentul de faţă, singura societate care asigură transportul subvenţionat al călătorilor în Delta Dunării nu poate face o estimare a numărului de turişti care au participat la cea de-a X-a ediţie a Festivalului de film independent ‘Anonimul’.

‘Din păcate pentru noi, orice cursă suplimentară duce la pierderi. Subvenţia pe care o primim din partea statului acoperă doar 80% din cheltuielile pentru un număr fix de curse. Noi facem curse suplimentare din patriotism local. În mod normal, Ministerul Transporturilor trebuia anunţat de organizatori cu privire la numărul curselor şi să suplimenteze subvenţia, altfel nu vom mai avea bani şi vom trage navele pe dreapta în detrimentul localnicilor din Deltă’, a menţionat Victor Iancu.
Acesta şi-a exprimat încrederea că relaţia cu organizatorii evenimentelor din Deltă se va îmbunătăţi, astfel încât şi serviciile pe care le oferă turiştilor să fie de calitate.

‘Deocamdată, nu putem estima numărul spectatorilor unici ai acestei ediţii, dar cred că putem vorbi de cel puţin 4.500 de vizitatori. Pentru anul viitor avem deja câteva idei pe care vrem să le pregătim pentru spectatori. Este vorba despre proiecte similare filmului ‘Omnibus Anonimul 10′, proiecte cinematografice care să fie ale festivalului şi ale participanţilor’, a declarat  directoarea festivalului ‘Anonimul’, Miruna Berescu.

Potrivit primarului comunei Sfântu Gheorghe, Valentin Sidorencu, în cele 10 zile ale festivalului, în satul din Delta Dunării au fost zilnic între 1.500 şi 2.000 de persoane în orele de vârf, turiştii cazându-se atât la pensiunile autorizate, cât şi la localnici.

‘În timpul festivalului, toate locurile de cazare din sat au fost ocupate, iar acum este la fel şi cred că abia la jumătatea lunii viitoare numărul turiştilor va scădea’, a menţionat primarul comunei Sfântu Gheorghe, Valentin Sidorencu.

Festivalul de film ‘Anonimul’ a transformat în ultimii ani satul din Delta Dunării într-un adevărat punct de atracţie pentru turişti, locurile de cazare din pensiunile autorizate ocupându-se încă de la începutul sezonului turistic pentru perioada de desfăşurare a evenimentului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.