Victor Ponta, despre o nouă numire la Transporturi: Mă aştept de la preşedinte să facă orice joc, oricât de jos

Premierul Victor Ponta a afirmat luni că se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu „să facă orice joc, oricât de jos” în privinţa unei noi propuneri pentru Ministerul Transporturilor şi a adăugat că Ovidiu Silaghi şi-a dovedit odată nevinovăţia anul trecut.

 „Sunt convins ca va face tot ce va ţine de domnia sa şi acum”, a spus Ponta într-o conferinţă de presă.

El şi-a exprimat totuşi convingerea că preşedintele îşi va exercita atribuţiile constituţionale, pentru că Ministerul Transporturilor este un minister unde sunt multe lucruri de făcut.

„Totuşi, vorbim despre un minister foarte important, trece perioada de vară mai liniştită, sunt multe lucruri de făcut. Sunt convins că, dincolo de jocurile politice, preşedintele îşi exercită atribuţiile constituţionale. Nu vreau să cred, chiar dacă am o părere foarte proastă despre dl. Băsescu, că va încălca Constituţia care spune foarte clar că în 45 de zile trebuie să numească. N-o să ne jucăm cu şapte propuneri, pe care le plimbăm între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni, eu cred că aici deja nu mai e joc politic, e o chestiune serioasă. Noul ministru practic de luni trebuie să preia problema CFR Marfă, trebuie să preia Programul Naţional Sectorial de Transporturi, trebuie să preia TAROM-ul, CFR. Sunt foarte multe lucruri, chiar în minister – foarte serios, foarte important. Şi joaca asta a preşedintelui… Dacă domnia sa ştia că urma să aibă dosar dl. Silaghi, cred că ar fi fost mai serios să-mi spună şi nu l-aş fi propus sau l-aş fi respins. Joaca asta politică de vară cred că e cazul să înceteze când vorbim de lucruri totuşi foarte, foarte serioase”, a subliniat premierul Ponta.

Potrivit acestuia, de luni trebuie să existe un ministru al Transporturilor care să-şi preia sarcinile.

El s-a arătat convins, în context, că serviciile de informaţii dau informaţii conform legii.

„Evident că la momentul la care am avut discuţia despre dl Silaghi, preşedintele nu mi-a spus că ştia despre dosare penale”, a completat premierul Ponta.

Prim-ministrul a mai spus că mai mult de 45 de zile nu poate exista interimat la conducerea Ministerului Transporturilor.

„Pot fi 100 de interimate, am exagerat, dar în termenul de 45 de zile. 45 de zile unu sau 100 de interimate, ministrul interimar nu poate fi mai mult de 45 de zile, aşa spune Constituţia, după 45 de zile trebuie să avem ministru plin. Ministru plin înseamnă cu decret, cu jurământ depus în faţa preşedintelui. Întotdeauna, la formarea guvernului, şi anul trecut şi anul acesta, a existat o discuţie în primul rând în cadrul PNL, o discuţie cu mine. (…) Sigur că, în final, eu sunt cel care face propunerea, dar aici totul ţine de colaborarea în cadrul USL care a funcţionat totdeauna foarte bine şi după această vară va funcţiona şi mai bine. (…) Astea sunt jocuri politice. Mă aştept la orice de la preşedinte, să facă orice joc, oricât de jos. Eu vorbesc despre faptul că noi trebuie să ne comportăm serios şi responsabil. Şi serioasă şi responsabilă a fost şi discuţia pe care am avut-o cu dl Silaghi care a spus foarte clar ‘având în vedere această situaţie, nu doresc în continuare să fiu nominalizat’, era normal, aceasta era o poziţie serioasă. Că ne jucăm cu zilele şi va respinge asta, nu ştiu. (…) Noi facem totul în termen”, a subliniat Victor Ponta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.