Deputatul PNL Ovidiu Silaghi, la DNA

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, deputatul PNL fiind citat de procurori.

 Ovidiu Silaghi a fost citat, potrivit unor surse judiciare, pentru a fi audiat în dosarul privind denunţul formulat de senatorul Valer Marian privind referendumul de anul trecut privind demiterea preşedintelui.

La intrare în sediul DNA, el a susţinut că nu a manipulat rezultatul referendumului.

Întrebat dacă a primit 200.000 de euro mită de la Nelu Iordache, parlamentarul liberal a afirmat: „E cea mai proastă glumă pe care am auzit-o în viaţa mea”. Ovidiu Silaghi a declarat că nu deţine aparatură de bruiaj.

În dosarul privind referendumul, a fost audiat marţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef. El a confirmat la ieşirea din sediul DNA că a fost chemat să dea declaraţii în cazul denunţului formulat de Valer Marian.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Din referatul întocmit de procurori a rezultat că există indicii şi date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa.

Procurorii DNA susţin că, în schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, şi că plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.

Totodată, Ovidiu Silaghi a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Ulterior, liberalul Ovidiu Silaghi a afirmat că nu a influenţat şi nu a intervenit în niciun fel în împiedicarea rezilierii contractului Arad-Nădlac deţinut de firmele lui Nelu Iordache, punctând că este nevinovat şi că este vorba de „o manevră politică” a preşedintelui Traian Băsescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.