Noua televiziune din Grecia a început să emită

Noua televiziune de stat din Grecia a început difuzarea programelor de ştiri, la mai bine de două luni după ce guvernul de la Atena a închis, pe neaşteptate, radioteleviziunea publică ERT, atrăgându-şi prin această decizie condamnarea internaţională, provocând totodată o criză politică gravă, relatează miercuri AP.

Astfel, miercuri, pe frecvenţa fostei radioteleviziuni ERT a început să transmită noul post al televiziunii publice EDT. Semnalul este transmis dintr-un studiou privat, potrivit Euronews.

Acest demers survine în contextul în care a fost suspendată difuzarea emisiunilor ERT, ai cărei angajaţi concediaţi au continuat să ocupe sediul companiei publice şi au continuat să emită 24 de ore din 24, în pofida deciziei de închidere.

Guvernul conservator din Grecia a anunţat pe neaşteptate închiderea ERT în iunie, ceea ce a dus la concedierea întregului personal de 2.700 de oameni, invocând necesitatea de a reduce cheltuielile pe fondul crizei datoriilor din ţară. Însă angajaţii concediaţi au continuat să producă programe, iar Uniunea Europeană de Radiodifuziune (European Broadcasting Union) a căutat să-i ajute, difuzând emisiunile lor prin satelit şi site-ul său web.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.